OBJEDNÁVKY DO 15:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÉHO DŇA. Viac info
OBJEDNAJ EŠTE DNES A STÍHAŠ DORUČENIE DO HALLOWEENA S DOPRAVOU ZADARMO! Nakupovať

Prianie na Vianoce: Krásne texty na vianočné blahoželania

vianoce

 

Vianoce sú časom radosti, lásky a stretávania. Je to tiež príležitosť poslať svojim blízkym milé prianie na Vianoce a potešiť ich osobným vianočným blahoželaním. Niekedy môže byť ťažké nájsť tie správne slová, ktoré vyjadria naše pocity. Preto sme pre vás pripravili niekoľko tipov, ako napísať krásne a srdečné prianie na Vianoce, ktoré rozžiaria oči každému, kto ho dostane. Či už chcete byť tradičný, vtipný alebo originálny, máme pre vás inšpiráciu, ako urobiť z vašich vianočných prianí niečo naozaj výnimočné.

 

Prianie na Vianoce: Tipy na krásne vianočné SMS

Tu sú naše tipy na prianie na Vianoce. Veríme, že všetko, čo máte v tomto čase na srdci, možno povedať jednoducho, napríklad prostredníctvom SMS, DM alebo e-mailom.

1. Nech ti Ježiško pod stromček prinesie nielen krásne darčeky, ale aj veľa lásky, radosti a pohody. Nech je Tvoj domov naplnený smiechom a teplom, a ty si užiješ čaro Vianoc v kruhu tých, ktoré máš najradšej. Veselé Vianoce!

2. Nech máš prázdniny plné odpočinku a v novom roku plno nových zážitkov a úspechov. Teším sa na ďalšie super chvíle spolu!

3. Vo vianočných cukrovinkách života si čerešničkou na torte.

4. Nie je najdôležitejšie, čo je pod stromčekom, ale kto je okolo neho.

5. Nech tvoj stromček žiari rovnako ako Tvoj úsmev, a Tvoje srdce dar je plné radosti! Veselé Vianoce a nezabudni si užiť každý kúsok pečiva !

6. Želám Ti Vianoce také sladké, že z nich bude Santa potrebovať novú diétu! Užívaj si sviatočné dni s plnými taniermi a ešte plnším srdcom!

7. Nech sú Tvoje Vianoce plné pohody, smiechu a dezertov, ktoré zázračne nezostanú na bokoch! Veselé sviatky a šťastný Nový Rok! 

8. Nech Ti Vianoce prinesú toľko radosti, že sa budeš usmievať ešte celý rok! A ak ťa sneh zasype, aspoň máš výhovorku zostať doma pri krbe.

vianocny stromcek

9. Tento rok Ti prajem len jedno – nech máš krásne Vianoce bez stresu z darčekov, a kopec koláčikov, z ktorých nikdy neubudne! Veselé sviatky! 10. „Nech Tvoje Vianoce vonia vanilkou, škoricou a radosťou. A keď to nebude voňať, môžeš to vždy nahradiť vareným vínom !“

12. „Veselé Vianoce plné smiechu, pohody a hrnčekov horúcej čokolády! Nech Ťa tento rok netrápia spálené koláčiky ani rozmotávanie svetielok!“

13. „Prajem Ti Vianoce ako rozprávku – plné kúziel, zázrakov a množstva priateľov, s ktorými to všetko zdieľaš. A pamätaj, že aj soby občas potrebujú pauzu!“

14. Vianoce sú časom kúziel a smiechu - a ja Ti prajem, aby si si ich užil do sýtosti. Uži si ich s tými, ktorých máš najradšej!

15. Bah humbug!

16. Nie je lepší čas než sú Vianoce, aby som Ti dal najavo, ako si Ťa vážim. Ďakujem za všetko, čo robíš, dnes a každý deň.

17. Tohtoročné Vianoce sa cítim extra Santa-mentálne, takže chcem, aby si vedel/vedela, ako veľmi pre mňa znamenáš.

 

Najkrajšie vianočné priania – texty a básne

Vianočné básničky sú skvelým spôsobom, ako dodať prianiam kúzlo a originalitu. Krátke verše môžu vyjadriť všetko, čo cítite, a potešiť srdce vašich blízkych počas sviatočného obdobia. A keď vám práve chýba inšpirácia na písanie textov vianočných prianí, môžete si požičať naše

:

Zvončeky už cinkajú,

a Vianoce Ťa volajú.

Prajeme Ti pokojné dni,

a nech splnia sa Tvoje sny.

 

Svieť, stromček, krásne jasne,

v tento čas tak milo zriedkavo.

Veselé sviatky, lásku a smiech,

nech máš v srdci pokoj ticho.

 

Vianočné kúzlo okolo nás,

v tento tichý, sviatočný čas.

Zázraky sa potichu dejú,

splnené priania v srdciach hrejú.

 

Nech radosť Tvoj domov

na Vianoce naplní,

a všetko, čo si praješ, sa na skutočnosť premení.

Láska a mier nech zostanú,

a po celý rok ťa sprevádzajú.

 

Prianie na Vianoce a na Nový rok

Jednoduché prianie na Vianoce a Nový rok:

  1. Prajeme ti kúzelné Vianoce plné radosti, zázrakov a splnených prianí. Nech nový rok prinesie zdravie, šťastie a veľa úsmevov!
  2. Nech tvoje Vianoce žiaria radosťou a smiechom, a nový rok je plný krásnych prekvapení. Prajeme ti veľa šťastných chvíľ a splnených prianí!
  3. Krásne Vianoce plné pohody a tepla! Nech ťa nový rok sprevádza zdravie, láska a trocha šťastia navyše – pre všetky bláznivé dobrodružstvá, čo ťa čakajú.
  4. Pod stromčekom nájdi šťastie, lásku a pokoj v duši, nech ti Nový Rok všetko dobré prinesie a žiadne prianie nenechá nesplnené.
  5. Veselé Vianoce a Nový Rok plný zážitkov! Nech je každý deň malým zázrakom a každý okamih plný radosti a smiechu.
  6. „Nech tvoj stromček vonia radosťou, a každý darček je splneným prianím. Do nového roka ti prajeme len to najlepšie – lásku, šťastie a množstvo zábavy!“
  7. Nech Ježiško ti splní prianie, a v srdci máš nadšenie. Vianoce preži v pokoji, mieri, Nový rok privítaj v dobrej viere. Zdravie, šťastie, lásku maj, každý deň len radostne sa smej. Veselé sviatky ti zo srdca prajem, nech krásny rok 2025 spoločne prežijeme.
  8. Prajme si počas tohtoročných sviatkov, aby bola vaša rodina pokope a všetky batérie súčasťou balenia.
  9. V tomto sviatočnom období to jednoducho musíte osláviť s tými najlepšími ľuďmi. Takže sa uisti, že so mnou stráviš nejaký čas!
  10. Nový rok je čas na zmenu, tak dúfam, že sa prezlečieš do niečoho módnejšieho.
  11.  Prianie pre môjho partnera... nech máme ešte veľa šťastných Vianoc a Nových rokov spolu! 
  12.  V čase Vianoc alebo nie, si ten chlap, na ktorého sa môžem vždy spoľahnúť!
  13.  Ďakujem za to, že si. Dúfam, že Nový Rok prinesie presne to, čo si praješ!

 

 

Vianočné prianie: zaujímavosti, ktoré (možno) neviete

Tu je niekoľko zaujímavostí o vianočných prianiach:

  • Prvé vianočné prianie vzniklo v Anglicku v roku 1843, kedy Sir Henry Cole požiadal umelca Johna Callcotta Horsleyho, aby navrhol pohľadnicu, ktorú by mohol poslať svojim známym.
  • Vianočné pohľadnice boli pôvodne luxusným tovarom. V 19. storočí si ich mohli dovoliť posielať iba bohatí ľudia, ale s rozvojom poštových služieb sa stali dostupné aj pre širšiu verejnosť.
  • Viktoriánske vianočné priania často niesli zvláštne motívy – namiesto tradičných vianočných symbolov, ako sú stromčeky alebo sneh, sa na nich objavovali humorné, ale aj bizarné scény, napríklad žaby a myši v zimnom oblečení.
  • Tradičné vianočné priania boli ručne maľované, čo z nich robilo malé umelecké diela. Dnes sa samozrejme používajú hlavne tlačené varianty, ale ručne písané priania stále dodávajú osobné kúzlo.
  • Vianočné priania sú celosvetovo obľúbené – najviac ich je posielaných v Spojených štátoch, kde sa ročne rozosiela viac ako 1,3 miliardy vianočných pohľadníc.
  • Najväčšia vianočná pohľadnica bola vytvorená v Spojenom kráľovstve v roku 2010. Pohľadnica bola 30 metrov široká a 15 metrov vysoká a do Guinnessovej knihy rekordov sa zapísala ako najväčšie vianočné prianie na svete.

Dúfame, že vám naše tipy pomohli nájsť inšpiráciu pre vaše priania na Vianoce. Či už zvolíte osobný odkaz, tradičné slová alebo vtipné priania, hlavné je, že ich posielate s láskou a úprimnosťou. V tejto čarovnej dobe je krásne rozdať radosť a potešiť tých, na ktorých nám záleží. Prajeme vám pokojné a šťastné Vianoce plné pohody a lásky, nech vaše vianočné prianie zahrejú srdcia vašich blízkych.