OBJEDNÁVKY DO 15:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÉHO DŇA. Viac info

Oslňte na Halloweenskej párty skvelým občerstvením

Ak pripravujete oslavu pre vašu dcéru, kamarátku, neter, sesternicu alebo známu máte neuveriteľne veľa možností, ako tematicky zamerať narodeninovú párty. Mladšie dievčatá zaujímajú iné témy ako staršie, preto vyberajte tému aj na základe veku oslávenkyne. Uistite sa, že téma, ktorú ste si vybrali vašu ratolesť zaujíma a oslave sa poteší. Rovnako pri výbere témy nezabúdajte na to, akú oslavu pripravili rodičia dcérinej kamarátke. Dievčatá nemajú rady ani rovnaké oblečenie, tému oslavy už vôbec nie. V tomto prvom článku sa zameriam najmä na dve rozprávkové témy, ktoré momentálne najviac letia medzi dievčatami a ktorým sa väčšina z nich určite poteší.

Pumpkin Pie/ Tekvicový koláč

Pumpkin Pie je tradičný americký tekvicový koláč, ktorý pripravujú nie len na Halloween, ale aj v Deň vďakyvzdania.

Cesto:

200g hladkej múky

120g masla 100g

kryštálového cukru

1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

1 žĺtko

Krém:

500g tekvicového pyré z tekvice hokaido

1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka (Salka)

2 vajíčka

1 ČL mletej škorice

Postup:

Spracujeme všetky ingrediencie na cesto a vymiesime z nich hladké cesto. Necháme ho aspoň 30 minút postáť v chladničke. Tekvicové pyré pripravíme tak, že tekvicu očistíme, nakrájame na pásiky, poukladáme na papier na pečenie a pečieme pri teplote 200°C asi 40 minút. Upečenú tekvicu vyberieme, necháme chvíľu vychladnúť, lyžicou zbavíme šupky a rozmixujeme. Takto pripravené pyré vymiešame s vajíčkami, salkom a mletou škoricou. Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme a dáme do okrúhlej formy. Papier na pečenie pri tomto ceste nepoužívam, maslové cesto sa neprichytí. Na cesto vylejeme pripravený tekvicový krém a pečieme asi 10 minút pri teplote 200°C. Potom teplotu znížime na 160°C a pečieme ďalších 45 minút. Pred podávaním je dobré nechať koláč aspoň 4 hodinky postáť v chlade.

                                                   kolac-heliumking   kolac1-heliumking