OBJEDNÁVKY DO 15:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÉHO DŇA. Viac info
OBJEDNAJ EŠTE DNES A STÍHAŠ DORUČENIE DO HALLOWEENA S DOPRAVOU ZADARMO! Nakupovať

Ako vyrobiť adventný veniec: Kreatívne nápady na krásne vence

adventny veniec

 

Adventný veniec je symbolom nadchádzajúcich Vianoc, prinášajúcim domovom kúzlo adventného obdobia. Pokiaľ premýšľate, ako vyrobiť adventný veniec, nemusíte sa báť – s trochou kreativity a niekoľkými základnými materiálmi si môžete jednoducho vytvoriť túto svietiacu dekoráciu. V tomto článku vás krok za krokom prevedieme výrobou adventného venca, ktorý bude presne podľa vášho vkusu.

Jednoduchý adventný veniec: postup

Ako vyrobiť jednoduchý adventný veniec z vetvičiek?

Adventný veniec z prírodných vetvičiek je krásnou a tradičnou ozdobou, ktorú zvládnete vyrobiť aj bez veľkých skúseností s tvorením. Stačí pár základných materiálov a trocha trpezlivosti. Poďme sa pozrieť, ako na to.

vyroba venca

Čo budete potrebovať na výrobu adventného venca:

  • Základný kruh (z drôtu, polystyrénu, prútov alebo slamy)
  • Čerstvé vetvičky z ihličnanu (ideálne jedľa, smreku alebo borovice)
  • Zelený viazací drôt
  • 4 sviečky (adventné sviečky)
  • Dekorácia podľa vašej voľby (stuhy, šišky, sušené plátky pomarančov, škorice a pod.)
  • Nožnice na vetvičky

Postup, ako vyrobiť adventný veniec:

Príprava základu: Vyberte si základný kruh, ktorý bude slúžiť ako konštrukcia pre váš veniec. Môžete použiť drôtený kruh alebo prírodný základ zo slamy.  

Pripevnenie vetvičiek: Vetvičky si nastrihajte na menšie kúsky, aby boli ľahko ohybné a dali sa na kruh pripevniť. Vetvičky postupne pokladajte na kruh a pevne ich prichyťte viazacím drôtom. Pokračujte po celom obvode, aby bol veniec hustý a pravidelný. Každú novú vrstvu vetvičiek prekladajte cez predchádzajúcu, aby nebol vidieť drôt.

Upevnenie sviečok: Akonáhle je základ venca hotový, pripravte si sviečky. Môžete použiť špeciálne kovové bodce na sviečky, ktoré jednoducho zapichnete do venca. Pokiaľ bodce nemáte, sviečky môžete pripevniť drôtom alebo ich ľahko zatlačiť do základu venca.

Dekorácia: Teraz je čas na dekorácie! Ozdobte veniec podľa svojho vkusu - pridajte šišky, sušené ovocie, stuhy alebo iné prírodné prvky. Tieto dekorácie môžete pripevniť viazacím drôtom alebo lepidlom.

ozdoby

 

Finálna úprava: Skontrolujte, či všetky časti venca dobre držia a nie sú voľné. Môžete pridať ďalšie vetvičky, ak niekde presvitá základ. Uistite sa, že sviečky sú stabilné a bezpečne upevnené.

A máte hotovo! Váš jednoduchý adventný veniec z vetvičiek je pripravený zdobiť váš stôl alebo dvere po celé adventné obdobie. S každou zapálenou sviečkou si budete pripomínať, ako sa Vianoce postupne blížia.

 
 

Nápady na originálny adventný veniec

Chcete tento rok vyskúšať niečo nové a vytvoriť netradičný adventný veniec, ktorý zaujme? Tu je niekoľko kreatívnych nápadov, ako sa odkloniť od klasického vzhľadu a pritom zachovať čaro adventnej tradície.

1. Minimalistický adventný veniec z eukalyptu

Pokiaľ máte radi jednoduchosť a čistý dizajn, skúste veniec z eukalyptových vetvičiek. Eukalyptus má krásnu, jemnú zelenú farbu a jeho elegantný vzhľad oživí váš interiér. Pridajte biele sviečky a jednoduchú stuhu v prírodných tónoch. Tento veniec skvele ladí s moderným alebo škandinávskym štýlom bývania.

eukalypt veniec

 

2. Adventný veniec z papierových kvetov

Pre tých, ktorí majú radi tvorenie, je veniec z papierových kvetov skvelou voľbou. Vyrobte si kvety z farebného papiera alebo použiť už hotové dekorácie. Kombinujte rôzne farby a vzory, a namiesto vetvičiek použite stuhy alebo čipku. Tento typ venca dodá vášmu domovu nádych hravosti a originality.

 

3. Rustikálny adventný veniec s drevenými prvkami

Pokiaľ milujete rustikálny štýl, skúste veniec z prírodných materiálov, ako sú drevené doštičky, šišky a mach. Sviečky umiestnite do malých pohárov, ktoré môžete ozdobiť jutovou stuhou. Tento veniec pôsobí veľmi prirodzene a hodí sa do vidieckych alebo chalupárskych interiérov.

 

4. Veniec s citrusovým akcentom

Prevoňajte svoj domov pomocou venca zdobeného sušenými plátkami pomarančov, citrónov a limetiek. Kombinujte tieto citrusy s korením, ako je škorica alebo badián. Tento adventný veniec nielen nádherne vyzerá, ale aj príjemne vonia a vytvára dokonalú vianočnú atmosféru.

 

5. Sklenený adventný veniec

Ak preferujete niečo moderné a elegantné, skúste veniec z priehľadných sklenených gulí. Tieto dekorácie môžete naplniť drobnými ozdobami, trblietkami alebo malými sviečkami. Výsledok bude vyzerať ľahko a vzdušne, čo dodá priestoru sofistikovaný nádych.

 

6. Adventný veniec s perníčkami

Pre milovníkov pečenia je skvelý nápad veniec ozdobený perníčkami. Vytvorte si malé perníkové figúrky, ktoré zavesíte na veniec. Ozdobte ich napríklad bielou cukrovou polevou, čo im dodá tradičný vianočný vzhľad. Tento veniec bude nielen krásny, ale aj voňavý.

 

7. Adventný veniec v pastelových farbách

Klasické červené a zelené farby môžete tento rok vymeniť za jemné pastelové odtiene, ako sú ružová, mätová alebo svetlo modrá. Použite pastelové sviečky a dekorácie, napríklad v podobe ľahkých stuh alebo mašľou. Tento moderný prístup prinesie do vášho domova svieži a mladistvý štýl.

Každý z těchto nápadů vám umožní vytvořit jedinečný adventní věnec, který bude odrážet váš osobní styl a přinese do vašeho domova kouzlo Vánoc.